Dit zijn mooie Nederlandse woonplaatsen dicht bij de Duitse grens - Makelaardij Meppel
459
post-template-default,single,single-post,postid-459,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Dit zijn mooie Nederlandse woonplaatsen dicht bij de Duitse grens

De provincie Drenthe staat bekend om de mooie natuur, de rust en de gezellige plaatsen. Als je op zoek gaat naar een nieuwe woning en graag in Drenthe wilt wonen dicht bij de Duitse grens, dan zijn er veel verschillende plaatsen die geschikt kunnen zijn en kunnen voldoen aan jouw wensen. Voor het gemak hebben we een aantal van deze plaatsen voor jou op een rij gezet.

Coevorden

In het zuiden van Drenthe, tegen de Duitse grens aan, ligt de stad Coevorden. Deze stad kent een rijke geschiedenis en is al meer dan 1000 jaar oud. Het stadje heeft dan ook veel kenmerkende bouwwerken die de geschiedenis van het plaatsje verraden. Zo is aan het oude centrum, vooral vanuit de lucht, nog goed te zien dat het hier gaat om een vestingstad. In het midden van de plaats staat het Kasteel van Coevorden, het enige kasteel van Drenthe. Dit kasteel staat ook op de vlag van de provincie Drenthe. De plaats zelf is een zeer rustige en gezellige stad die zeer geschikt is als woonplaats dicht bij de Duitse grens. 

Emmen

De plaats Emmen is een grote plaats waar ook veel te beleven valt. In Emmen kun je gezellige restaurants vinden, er lekker op uit om te winkelen en in de omgeving is veel groen en natuur te vinden. Deze plaats staat natuurlijk ook bekend vanwege de dierentuin die hier te vinden is. In en rond de plaats worden altijd huizen te koop aangeboden en worden ook altijd nieuwe woningen gebouwd. Er is dus genoeg keuze voor als je op zoek bent naar een mooie woonplaats in de buurt van de Duitse grens. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn als je een nieuwe woning wilt betrekken? Kijk dan naar de nieuwbouw Emmen op de site van NieuwWonen Drenthe.

Hardenberg

Net over de grens met Drenthe, in de provincie Overijssel, ligt de stad Hardenberg. Deze stad ligt ook tegen de Duitse grens aan en heeft ook een geschiedenis die al honderden jaren terug gaat. Dat is goed terug te zien aan de middeleeuwse bouwwerken in de stad zoals de oude Stephanuskerk in het centrum en de stadsmuur die tijdens de middeleeuwen gebouwd zijn. De plaats is gelegen aan de Overijsselse Vecht en heeft veel te bieden op het gebied van voorzieningen. Zo zijn er meerdere sportverenigingen, genoeg scholen en kun je hier op zoek gaan naar een bestaande koopwoning of naar nieuwbouwwoningen.

No Comments

Post A Comment