Steeds meer mensen stappen over van energieleverancier - Makelaardij Meppel
419
post-template-default,single,single-post,postid-419,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Steeds meer mensen stappen over van energieleverancier

In 2017 is het aantal mensen die overstapte van energieleverancier in Nederland weer gestegen. In 2016 waren er ongeveer 2.500.000 mensen die overstapten van energieleverancier, in 2017 waren dit maar liefst 2.600.000 mensen. 

De EDSN registreert iedere verandering van energieleverancier per gas- en stroomuitsluiting. Het gaat hierbij dus zowel om de kleine zakelijke aansluitingen als huishoudens die veranderen van energieleverancier. 

Mensen stappen niet voor niets over. Uiteraard zijn er een aantal redenen die mensen ertoe bewegen om over te gaan stappen van energieleverancier. Het ACM (Autoriteit Consument & Markt) heeft onderzocht wat de belangrijkste redenen voor mensen zijn om over te stappen van energieleverancier. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat bijna tachtig procent van de mensen van energieleverancier overstapt omdat zij goedkoper uit willen zijn. Opvallend volgt wel dat bijna twintig procent overstapt omdat zij gebruik willen maken van duurzame energie. 

De verwachting is dat het aantal overstappers de aankomende jaren toe zal gaan nemen. Dat is ook niet zo gek als je in acht neemt dat er tegenwoordig tal van vergelijkingssites zijn die ervoor zorgen dat je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier in jouw omgeving kunt vinden. 

De tarieven voor energie zijn weer hoger aan het worden. Dit heeft een vrij generieke ontwikkeling wat betreft de instaptarieven tot gevolg. De laatste tijd is namelijk merkbaar dat de instaptarieven voor vaste contracten een stuk hoger zijn geworden. Men verwacht nu dus dat ook de variabele contracten binnenkort een stuk duurder zullen worden. Zulke stijgingen in prijs zorgen er dus voor dat mensen nog meer kunnen besparen en eerder op zoek gaan naar een goedkoop alternatief. 

Dit heeft weer dus tot gevolg dat er meer mensen zijn die overstappen. Maar ook onderlinge concurrentie tussen de energieleveranciers en bewegingen op de markt zijn bepalend voor het aantal mensen die overstappen van energieleverancier.

No Comments

Post A Comment