Vier tips bij het kopen van een woning - Makelaardij Meppel
470
post-template-default,single,single-post,postid-470,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vier tips bij het kopen van een woning

Wil jij een nieuwe woning kopen en ben je op zoek naar advies? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

1. Ga vaker dan 1x kijken

Om een goed beeld van de woning te krijgen is het aan te raden meerdere keren een kijkje te nemen. Na één keer kijken heb je een algemeen beeld van de woning, maar bij de tweede keer vallen kleine gebreken pas op. Daarnaast kan je door meerdere keren te kijken vast nadenken over de inrichting van de woning en eventuele verbouwplannen. Zo weet je goed waar je aan begint.

2. Houd vast aan je eisen

Heb jij een aantal eisen voor jouw nieuwe woning? Prachtige, karakteristieke woningen kunnen er voor zorgen dat je al deze eisen opeens laat varen. Toch is het belangrijk dat je hier aan vast blijft houden. Vind je het belangrijk dat al jouw kinderen een eigen kamer hebben? Staat er gezinsuitbreiding op de planning en wil je daar voldoende ruimte voor hebben? Of wil je graag een extra ruimte om te kunnen werken of een hobby te kunnen beoefenen? Doe dan geen concessies omdat het huis zo mooi is maar loop met jouw eisenlijst het hele huis door en zet de koop pas door als de woning overal aan voldoet. Zo voorkom je dat je over een aantal jaren weer moet verhuizen om dat de woning toch niet helemaal bij je past.

3. Let op de ligging van de woning

De ligging van de woning bepaalt voor een groot gedeelte het woongeluk. Staar je daarom niet blind op de praktische kant van de woning en hoe mooi het huis is, maar verdiep je ook in de buurt en de bereikbaarheid van het huis. Is de sfeer in de buurt goed, is de ligging van het huis mooi, hoe zijn de voorzieningen in de buurt van de woning, hoe is het uitzicht in verschillende delen van het huis, hoe is de parkeergelegenheid? Verdiep je in de buurt of de omgeving van de woning, zodat je zeker weet dat ook dat goed bij jou en je wensen past.

4. Schakel hulp in bij de aankoop

Wil je zeker weten dat je geen kat in de zak koopt, dat de koop van de woning door kan gaan, dat je niet te veel betaalt en dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan? Dan is het aan te raden om bij de koop van een woning hulp in te schakelen van een professional. Een makelaar in Hoogeveen kan je niet alleen helpen met het verkopen van jouw woning, maar ook met het kopen van een nieuwe woning. Door de hulp van een makelaar in Hoogeveen of een andere plaats bij jou in de buurt in de schakelen kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en ben je verzekerd van de allerbeste deal.

No Comments

Post A Comment